Comunicat de presă - Deputat PSD Florin Buicu

Îi solicit lui Vlad Voiculescu să-și retragă de urgență declarațiile false cu privire la rata vaccinării și acuzațiile mincinoase la adresa instituțiilor statului român Recent, în cadrul unui talk-show politic, Vlad Voiculescu a făcut o serie de declarații complet false cu privire la rata vaccinării constatată de autoritățile sanitare la începutul acestui an, precum și o serie de acuzații defăimătoare la adresa instituțiilor statului român și a reprezentanților săi.

Această poziție publică, de proferare de informații false și atacuri nefondate la adresa instituțiilor statului de către un fost ministru al Sănătății, este inacceptabilă și trebuie sancționată rapid. Declara?iile lui Vlad Voiculescu sunt pe cât de neadevărate, pe atât de ușor de demontat. După cum se poate proba prin simpla parcurgere a documentului atașat, document publicat de Ministerul Sănătății pe site-ul instituției, rata de acoperire vaccinală cu ROR, raportată la începutul acestui an, se prezintă exact așa cum a fost ea înfățișată de instituțiile statului și de către reprezentanții săi.

Primul-ministru Mihai Tudose și ministrul Sănătății Florian Bodog au informat corect românii cu privire la situația vaccinării din țara noastră și au luat măsurile care trebuiau luate de foarte multă vreme pentru a redresa o situație complet scăpată de sub control de tehnocratul Vlad Voiculescu.

Un exemplu — care ar trebuie să însemne mai mult decât un simplu exemplu pentru Vlad Voiculescu — este chiar rata de acoperire vaccinală cu ROR din județul Argeș în ianuarie 2017, adică la mai pu?in de o lună după ce acesta a plecat de la Minister. Cifra este critică: puțin peste 10% dintre copii eligibili fuseseră vaccinați împotriva rujeolei. Mai grav, doar 3% dintre copii cu vârsta de 9-11 luni fuseseră vaccinați cu vaccinul ROR, deși în România izbucnise epidemia cu rujeolă încă din septembrie 2016. Prin efortul acestui Guvernului, în 2017, rata de acoperire cu vaccinul ROR în luna iunie a ajuns la peste 50% în Argeș.

Prin urmare, acuzațiile lui Vlad Voiculescu la adresa instituțiilor statului și la adresa acestui Guvern nu fac decât să probeze fie necunoașterea crasă a realității, fie ocolirea sau ignorarea voită a adevărului. Din păcate pentru un tânăr politician, Vlad Voiculescu nu se află la prima abatere de acest tip, ci ea se înscrie într-un șir mai amplu de acuzații găunoase. Cu atât mai grav este faptul că, din poziția publică pe care a ocupat-o, Vlad Voiculescu avea nu doar acces la aceste informații, ci și obligația legală să le cunoască și să acționeze pe baza lor.

Prin urmare, ii solicit public lui Vlad Voiculescu să renunțe cu maximă urgență la discursul fals din ultimele zile și să se înscrie în limitele discursului responsabil și civilizat, după cum reclamă funcția înaltă pe care a ocupat-o în trecutul nu foarte îndepărtat. În caz contrar, domnia sa demonstrează că nu este interesat decât să împrăștie minciuni și puțin venin, pentru a mai obține o fărâmă de vizibilitate pe scena publică.

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr. Florin Buicu

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/09/06/comunicat-de-presa-deputat-psd-florin-buicu-21-15-31