Buicu, la dezbaterea moțiunii: PSD nu dăunează grav sănătății, fumatul de obicei dăunează grav sănătății

Social-democratul Florin Buicu, președinte al Comisiei pentru sănătate, a respins, marți, în plenul Camerei Deputaților, acuzațiile aduse în moțiunea simplă inițiată de Opoziție, menționând că PSD "nu dăunează sănătății" și are de gând să-și asume responsabilitatea și să-și îndeplinească programul de guvernare până la capăt.

"PSD și-a asumat în fața cetățenilor români o serie de obiective, avem un program de guvernare și avem de gând să-l îndeplinim, nu abandonăm la jumătatea drumului pentru că ne-ar fi teamă de ce spun sondajele, ci ne asumăm responsabilitatea, cu bune și cu rele. Așa că PSD nu va vota această moțiune simplă", a afirmat Buicu la dezbaterea moțiunii simple "PSD dăunează grav sănătății", inițiată de PNL, USR și PMP.

El a susținut că cei care au semnat moțiunea nu au citit-o.

"Sunt foarte dezamăgit pentru că mă aflu în fața dvs. pentru a combate o moțiune simplă semnată de colegi care nu au citit textul moțiunii. Ne spun cei care au scris moțiunea (...) că nu s-a realizat nici 1% din promisiunile din programul de guvernare pentru sănătate. Domnul ministru a prezentat ce s-a realizat în sănătate. PSD nu dăunează grav sănătății, fumatul de obicei dăunează grav sănătății, iar la chestiunea cu fumatul alții sunt specialiști", a mai afirmat Buicu.

Deputatul a arătat că PSD a îndeplinit mai multe obiective, susținând că tratamentul pentru bolnavii de hepatită a fost început de PSD, blocat de tehnocrați, repornit de PSD. "Nu PSD dăunează grav sănătății, ci cei care au blocat acest program", a adăugat Buicu.

Potrivit acestuia, reprezentanții Opoziției au fost la guvernare și nu au găsit soluții financiare pentru a ține medicii acasă. "Nu numai că nu le-au dat bani și salarii, ci și le-au tăiat", a subliniat Buicu.

"Veniturile personalului medical au crescut datorită modificărilor în Parlament făcute de către PSD unei ordonanțe (...). Spre deosebire de alte guvernări, există preocuparea PSD pentru a menține personalul medical în țară", a spus Buicu.

El a menționat că Guvernul a aprobat deja legea vaccinării, care se află în dezbaterea Senatului.

"Există soluții pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și PSD este hotărât să le aplice", a mai spus Buicu.

"Mi-a plăcut că Opoziția recunoaște că ministrul este medic. Și eu sunt medic. Spre deosebire de contabilii care au condus ministerul, știm că pacienții sunt oameni, nu cifre, că românii au durerile lor și nu sunt doar statistici", a mai declarat Buicu.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/10/buicu-la-dezbaterea-motiunii-psd-nu-dauneaza-grav-sanatatii-fumatul-de-obicei-dauneaza-grav-sanatatii-18-20-45