Mureșul va avea echipamente de radioterapie de ultimă generație

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, la inițiativa Ministerului Sănătății, a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Reforma Sectorului Sănătății. O parte din sumă va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente de radioterapie în 5 unități spitalicești.
Ministerul Sănătății a publicat deja anunțul de achiziție și se așteaptă depunerea ofertelor.
Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul Florin Buicu, a arătat că echipamentul se adresează mureșenilor, dar și celor din județele învecinate care vin la tratament în Tîrgu-Mureș.

"În primul rând este necesar pacienților oncologici, pacienților cu cancer. Pentru pacienții cu cancer, în momentul în care au nevoie de radioterapie, planificarea acestora depășește de multe ori una, două sau trei luni, iar pentru un bolnav cu cancer, timpul reprezintă o resursă importantă. Faptul că Mureșul este alături de cele patru centre nominalizate pentru dotarea cu echipamente de radioterapie, arată de fapt deschiderea Ministerului Sănătății, a programului de guvernare, pentru dotarea spitalelor publice din România. Mă bucur să văd inițiativa Ministerului Sănătății, finanțată prin banii Băncii Mondiale, de care vor beneficia, practic, locuitorii județului Mureș, dar și ai județelor învecinate.”

Alături de județul Mureș, vor mai primi astfel de echipamente și spitale din Timișoara, Oradea, Cluj și Craiova.

http://www.radiomures.ro/stiri/muresul-va-avea-echipamente-de-radioterapie-de-ultima-generatie.html