E oficial: salariile medicilor rezidenţi din anul I vor fi de 1.200 euro brut lunar de la 1 ianuarie 2018

Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a declarat pentru ECONOMICA.NET că de la 1 ianuarie 2018, salariile de încadrare ale medicilor rezidenţi din anul I vor creşte la 1.200 euro brut lunar. Acesta ne-a asigurat că statul are suficiente resurse pentru a acorda medicilor rezidenţi creşterile salariale, care de altfel au fost promise şi asumate de PSD în programul de guvernare.

Potrivit legii salarizării bugetarilor, de la 1 ianuarie 2018, medicii rezidenţi din anul I vor avea salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar, a spus pentru ECONOMICA.NET Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Acesta a promis, ferm, că banii pentru acordarea acestor creşteri salariale vor fi asiguraţi prin transferuri de la bugetul de stat şi că statul are resursele financiare necesare pentru a pune în aplicare această măsură.

Florin Buicu a mai spus că PSD şi-a asumat în programul de guvernare că va acorda medicilor rezidenţi salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar.

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor ne-a asigurat că implementarea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2018 este fezabilă şi realistă.

http://www.money.ro/e-oficial-salariile-medicilor-rezidenti-din-anul-i-vor-fi-de-1-200-euro-brut-lunar-de-la-1-ianuarie-2018/